ZLD Gorica je kot pooblaščena članica LZS, tako kot vsako leto tudi za generacijo lovskih pripravnikov 2022-2023 organizirala tečaj in zaključni izpit. Vseh prijavljenih kandidatov je bilo 19 od tega sta bila 2 z opravljenimi pogoji kot gozdarja, 1 pa usposabljanja ni opravil v preteklem letu. S slavnostno prireditvijo, ki je potekala v lovski koči LD Dobrovo na Koradi je bilo zaključeno letošnje izobraževanje lovskih pripravnikov, in tako smo ta dan dobili 13 novih mladih lovcev. Ostali bodo k zaključnemu izpitu pristopili v jasenskem roku, saj niso izpolnjevali pogojev za pristop k izpitu.
Ob izjemnem vzdušju na sami podelitvi, si lahko samo želimo, še več takih prireditev, saj lahko le z druženjem preženemo zle misli in še bolj strnemo naše lovske vrste.
Na svečani prireditvi je predsednik območne lovske zveze Silvo Batagelj prisrčno pozdravil vse prisotne in predal besedo starešini lovske družine gostiteljice. Slednji je predstavil lovsko družino, številčnost članov, vrste divjadi in načine lovov, ki jih izvajajo na svojem področju. Poleg ostalega je predstavil tudi objekt lovski dom na Koradi, ki si res zasluži vse pohvale.