ZLD Gorica je v spomladanskem delu izpeljala vrsto  izobraževanj za lovce. Tako je v lovski koči LD Čaven med 5 in 12 aprilom izvedla izobraževanje za začetni in obnovitveni tečaj za usposobljeno osebo (pregledniki), ki se ga je udeležilo 38 slušateljev in pri tem pridobili 30 novih preglednikov, 18 lovcev pa je samo obnovilo svoje znanje. Tečaj je vodila Tamara Čehovin.

Konec meseca maja pa je bilo izvedeno izobraževanje za mentorje, ki se ga je udeležilo 83 slušateljev od tega je naziv mentorja pridobilo 47 lovcev ostali pa so obnovili znanje, ki ga je podal Makovec Ciril.

V mesecu maju je potekalo tudi izobraževanje za pridobitev znanja o ravnanju z lovskim orožjem, ki se ga je udeležilo 26 slušateljev, zaključni izpiti so potekali v mesecu juniju na strelišču Panovec, kjer je potekal praktični preizkus in tudi predhodni treningi ter na strelišču Koptex pod budnim očesom strelskega inštruktorja Krstič Veljkota, medtem ko je teoretični del in teoretični del izpita potekal na sedežu ZLD.