Kljub kljubovanju virusa, je bilo precej aktivno tudi jesensko dogajanje na področju kinologije. Ob upoštevanju vseh vladnih ukrepov in priporočil NIJZ, ki zahteva neprestano prilagajanje je bila kinološka dejavnost v polnem zamahu.

V LD Vojkovo je bil organiziran PNZ goničev in telesno ocenjevanje za vse tiste pse, ki se v spomladanskem terminu, ocene zunanjosti niso mogli udeležiti. V LD Gorica je že tradicionalno potekal delovni preizkus za lovske pse iz 8 skupine FCI.

Aktivnosti so potekale tudi na področju izobraževanja, tako je bilo v LD Brje Erzelj izpeljano enodnevno izobraževanje vodnikov lovskih psov goničev, v LD Čaven pa enodnevno usposabljanje za vodniki lovskih psov, ki imajo v svojih preizkusih zapisano vodno delo.

Tudi na vodnike psov jamarjev ni bilo pozabljeno. Pod budni očesom mednarodno priznanega kinološkega sodnika Jožeta Batiča, ki ga skorajda vsi vodniki psov jamarjev poznajo, je v zaključni fazi izgradnja rova za jamarje, kjer bodo lahko vodniki učili in preizkušali svoje pse in tako jim ne bo več potrebno gostovati v LKD Postojna. Tam so gostovali vse od časa, ko njihova prošnja, da bi pse učili in preizkušala v LD, ki ima rov ni sprejeta.