COVID-19 gor, COVID-19 dol, COVID-19 na vsakem koraku in še enega vmes. Uradni list RS pa najbolj brano gradivo s strani tajništva ZLD in predsednika komisije za izobraževanje, saj je bilo potrebno za izpeljavo izobraževanja, za lovke pripravnike neprestano prilagajanje in spreminjanje.

Ker je komisija za izobraževanje to predvidela, je že v začetku pripravila izobraževanje za predavateljev na daljavo preko aplikacije ZOOM.

In tako so prva predavanja stekla na daljavo z uporabo orodij, ki so jih uporabljale tudi ostale javne izobraževalne institucije. Med samim izobraževanjem, so se pogoji spreminjali, tako, da je nekaj predavanj in izpitov potekalo tudi na klasičen način.

Zaključni izpiti so potekali 8 maja 2021. Na sam tečaj je bilo prijavljenih 25 lovskih pripravnikov. Eden si je po prvem predavanju premislil in se prepisal na drugo ZLD. Tečaj z zaključnim izpitom je opravilo 22 slušateljev. Dva pripravnika nista izpolnjevala pogojev za pristop k izpitu in bosta tega opravljala v jesenskem roku.

Konec dober in vse dobro, tako, da je 29. maja v lovski koči LD Tabor Dornberk Branik potekala svečana podelitev, ki se jo je udeležil tudi državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo g. Harej Za uspešno in slavnostno podelitev gre zahvala in pohvala lovcem LD Tabor Dornberk Branik.

Komisija za izobraževanje pa je takoj zavihala rokave in skupaj s predavatelji izvedla še usposabljanje iz varnega rokovanja z orožjem, ki je potekalo na strelišču v Panovcu. Tečaja seje udeležilo 16 novih lovskih pripravnikov generacije 2021-2022.